PAREREA NOASTRA DESPRE QUALITY PATCHES TOOL DE LA MAGENTO

Magento a lansat pachetul Magento Quality Patches anul trecut și l-am testat pentru a-l înțelege mai bine. Dezvoltat de Magento, acesta este un instrument care oferă un proces mai rapid de soluționare a problemelor. Pachetul oferă patch-uri individuale și vă permite să aplicați, să reveniți și să vizualizați cu ușurință informații generale despre toate patch-urile individuale care sunt disponibile pentru versiunea instalată a Magento Commerce sau Magento Open Source.

Mergi la site-ul nostru pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim

Magento Quality Patches funcționează bine atât cu Magento Commerce (Cloud și OnPrem), cât și cu Magento Open-Source, dar există câteva ușoare diferențe în modul în care este instalat și aplicat pe versiunile Cloud și non-Cloud.

Magento Quality Patches si Magento Cloud Patches
Dacă sunteți familiarizați cu Magento Cloud Patches, putem sa afirmam că Magento Quality Patches ii extinde caracteristicile. Dacă Magento Cloud Patches oferă cele mai critice corecții, Magento Quality Patches oferă corecții cu impact redus ca patch-uri individuale. Ele nu conțin modificări ireversibile. Utilizatorii vor trebui să le aplice numai de la caz la caz, și numai pe cele ce sunt necesare. De fapt, Magento recomandă cu tărie să nu folosiți Magento Quality Patches pentru a aplica un număr mare de patch-uri, deoarece crește complexitatea codului, ceea ce face ca actualizarea la o nouă versiune de Magento să fie mai dificilă. Atât pachetele Magento Quality Patches, cât și pachetele Magento Cloud Patches pot fi utilizate ca pachete independente pentru proiectele Magento Open Source și Magento Commerce.

Mergi la site-ul nostru pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim

Instalare Magento Quality Patches
Pentru Magento Commerce Cloud, MQP este instalat out of the box, cu cea mai recentă versiune a ECE Tools Package, setul de instrumente conceput pentru a gestiona și implementa proiectele Magento Commerce Cloud. Prin urmare, utilizatorii cu o versiune veche a Magento Commerce Cloud care nu conține pachetul ECE Tools vor trebui să își actualizeze proiectul.

Pentru celelalte versiuni, MQP este livrat ca pachet Composer. Instalarea MQP este destul de simplă. Dacă nu ați făcut-o deja, va trebui să aveți instalat Git sau Patch. Folosind comanda „composer require magento / quality-patches”, se va actualiza fișierul composer.json și se va plasa scriptul Magento Quality Patches în folderul vendor/bin.

Ce informatii vom vedea in status?
Elementele afișate în status diferă ușor, în funcție de ce versiune Cloud sau non-Cloud utilizati. Pentru Magento Commerce Cloud, patch-urile incluse în pachetul Magento Cloud Patches vor fi aplicate mai întâi și vor apărea ca „Required”. Magento Commerce Cloud va afișa, de asemenea, patch-uri „Custom”, care sunt toate patch-uri din directorul „m2-hotfixes”.

Deci, cu excepția patch-urilor „Required” și „Custom” care se afișează numai pentru Magento Commerce Cloud, toate patch-urile din pachetul MQP sunt afișate ca „Optional” pentru aplicatiile Magento Commerce OnPrem și Magento Open Source. Dacă Magento a deprecat un patch individual, acesta va apărea ca „Deprecated” în listă și, în cazul în care ați aplicat patch-ul, vă recomandăm să-l reinstalati pe cel anterior. Aceasta operatie elimină patch-ul din tabelul de status.

Secțiunea Status vă va arăta dacă patch-ul a fost aplicat sau nu, iar secțiunea Detalii va explica lista modulelor Magento afectate, lista patch-urilor care trebuie aplicate pentru ca un patch indicat să funcționeze corect (dependențe) și patch-ul care este un înlocuitor recomandat pentru un patch învechit.

Mergi la site-ul nostru pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim

Cum se ruleaza Magento Quality Patches
Există unele diferențe in rularea MQP, în funcție de utilizarea unui mediu Cloud sau non-Cloud.

Magento Commerce Cloud
Rularea patch-urilor într-un mediu Cloud este destul de simplă. Când sunt implementate modificări, ECE Tools verifică patch-urile în așteptare și le ruleaza automat în următoarea ordine:
– toate patch-urile „Required” incluse în pachetul Magento Cloud Patches

– patch-uri „Optional” selectate incluse în pachetul Magento Quality Patches.
Pentru a selecta patch-urile de calitate Magento „Optional” care urmează să fie aplicate, utilizatorul va trebui să adauge variabila „QUALITY_PATCHES” in fișierul „magento.env.yaml”, listand patch-urile dorite dedesubt.
1 stage:
2 build:
3 QUALITY_PATCHES:
4      – patch ID 1
5      – patch ID 2
apoi publicati fișierul actualizat.

– Patch-uri „Custom” din directorul /m2-hotfixes în ordine alfabetică după numele patch-urilor.

Magento Commerce OnPrem and Magento Open Source
Pentru medii non-cloud, patch-urile pot fi aplicate folosind comenzi.
„./vendor/bin/magento-patches apply ID1” va aplica patch-ul „ID1” specificat, ID1 fiind ID-ul patch-ului. Prin separarea fiecărui ID cu spațiu, pot fi aplicate mai multe patch-uri. Există mai multe  comenzi care pot fi utilizate, iar utilizatorii pot reveni cu ușurință asupra unui patch sau asupra tuturor patch-urilor care au fost aplicate.

Apoi, pentru a vedea modificările din aplicația Magento, cache-ul trebuie șters.

Există câteva lucruri pe care Magento le recomandă. În primul rând, testarea tuturor patch-urilor într-un mediu Stage ar trebui să se facă înainte de implementare în mediul Production. În al doilea rând, deoarece Magento lansează periodic noi patch-uri individuale, pachetul MQP trebuie actualizat constant pentru a obține noi patch-uri individuale. Când faceți upgrade la o nouă versiune de Magento, trebuie să aplicați din nou patch-urile dacă nu sunt incluse în noua versiune.

La OAK3, avem experienta in dezvoltarea de platforme eCommerce pentru magazine online B2B si B2C. Dacă aveți întrebări despre serviciile noastre, vă rugăm să ne contactați sau să ne trimiteți un e-mail la hello@oak3.agency. Suntem aici pentru a vă ajuta, așa că nu ezitați să luați legătura cu noi!

Mergi la site-ul nostru pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim