FII MEREU PRIMUL CU UN SITE MAGENTO OPTIMIZAT

Magazinele fizice pot oferi clienților care le trec pragul intreaga experienta de cumparaturi. Ei pot vedea produsele, pot simți întreaga ambianță și pot pune întrebări personalului de vânzări. Dar dacă vindeți online, aspectul magazinului dvs. si felul in care functioneaza devin extrem de importante. Întrucât clienții caută din ce în ce mai mult experiențe de cumpărături simplificate, un magazin online care funcționează impecabil este una dintre puținele oportunități de a-i impresiona.

Mergi la site-ul nostru pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim

Fiind una dintre cele mai bune platforme de eCommerce, atât pentru proiectele B2C, cât și pentru cele B2B, Magento nu a lăsat nici o functionalitate neatinsa, dar trebuie să fim sinceri – este o aplicație care utilizează multe resurse. De aceea, trebuie optimizat în mod constant cu scopul final de a face experiența utilizatorului simplă si eficientă pentru a se finaliza cu o achiziție. Fără optimizare comercianții riscă să piardă vizitatori și conversii sau chiar mai grav – sa le afecteze brandul și reputația.

Iată câteva sfaturi pentru optimizarea site-ului dvs. Magento2:

Analiza si rectificarea erorilor din Magento log files
Magento log files sunt foarte utile în ceea ce privește înțelegerea problemelor si rectificarea lor. Atunci când un vizitator generează o cerere, aceasta este inițial gestionată de server (Apache), care comunică aplicației (Magento / PHP), care apoi trimite interogarea către baza de date (MySQL). În cazul în care apare o eroare în timpul acestui ciclu, Magento menține un jurnal complet al tuturor activităților care ajută la identificarea și rezolvarea erorii. Există câteva tipuri de erori înregistrate în Magento, cum ar fi erorile Apache, erorile PHP și erorile bazei de date. Înregistrarea erorilor Magento2 este activată în mod implicit și poate fi găsită în secțiunea Configurare in platforma de administrare.

Citind aceste mesaje de eroare, developerii vor găsi data, nivelul de eroare (critic), mesajul de eroare și locația.

Recomandarea noastră este să utilizați instrumente speciale pentru a primi notificări despre erori potențiale. De asemenea, puteți configura un cron job pentru a trimite un mesaj de fiecare dată când există o înregistrare nouă în jurnalul de erori Magento.

Toate log files Magento sunt stocate în baza de date a magazinului, iar performanța site-ului dvs. web este, de asemenea, afectată de dimensiunea bazei de date. Pentru a o îmbunătăți, aceste jurnale trebuie șterse în mod regulat.

Daca detineti un magazin online, este foarte important sa fiti notificati daca exista probleme. Dacă aveți întrebări despre serviciile noastre, vă rugăm să ne contactați sau să ne trimiteți un e-mail la hello@oak3.agency. Suntem aici pentru a vă ajuta, așa că nu ezitați să luați legătura cu noi!

Instalarea patch-urilor de securitate
Magento este într-adevăr o forta in e-commerce, dar nu vine fără provocari, așa că de fiecare dată când este lansată o nouă versiune, versiunea anterioară devine vulnerabilă. Un patch de securitate Magento este practic o actualizare a software-ului care abordează probleme de securitate și remediază erorile majore sau încorporează noi funcționalități. Pentru a evita vulnerabilitățile, vă recomandăm să instalați aceste patch-uri imediat ce devin disponibile.

Există câțiva pași necesari la instalarea patch-urilor de securitate. În primul rând, toate patch-urile trebuie testate înainte de a fi implementate în producție, asigurându-vă că Magento va funcționa bine după aplicarea lor. În al doilea rând, baza de date și instalarea Magento trebuie copiate si rulat un proces de backup pentru a preveni riscurile posibile, cum ar fi blocarea sistemului sau pierderea datelor. Magento oferă un mod Maintenance care poate fi utilizat ori de câte ori doriți să vă dezactivați temporar magazinul pentru testare sau pentru activități de întreținere.

Remedierea erorilor generate de Magento Security Scan
Magento Security Scan este un instrument gratuit care poate fi rulat pe orice versiune de Magento Commerce și Magento open-source. Magazinul dvs. este monitorizat în timp real, iar instrumentul raportează problemele care îl fac vulnerabil la atacurile hackerilor și oferă recomandări despre cum să le remediați. Scanările de securitate pot fi programate și este esențial să știm că nu afectează performanța site-ului în timpul procesului de scanare.

La OAK3 va putem oferi suportul tehnic pentru a ne asigura ca magazinul dvs. online ruleaza in maxima siguranta. Dacă aveți întrebări despre serviciile noastre, vă rugăm să ne contactați sau să ne trimiteți un e-mail la hello@oak3.agency. Suntem aici pentru a vă ajuta, așa că nu ezitați să luați legătura cu noi!

Optimizare baza de date
În timp, cu cat baza de date devine mai incarcata, citirea ei va deveni din ce în ce mai lentă, prin urmare, optimizarea acesteia devine imperativă. Una dintre soluțiile convenite în general este backup baza de date și trunchierea tabelelor pentru intrările care nu dețin o valoare ridicată .

Dacă este de așteptat ca site-ul dvs. web să gestioneze sarcini extreme, o opțiune viabilă este să vă uitați la alegerea unei baze de date diferite. În mod tradițional, MySQL este bine cunoscut pentru rezistența sa îndelungată și este o soluție de bază excelentă pentru gestionarea bazelor de date, dar dacă vă așteptați ca magazinul dvs. să gestioneze volume mari, există alte opțiuni sigure, cum ar fi Maria DB și Percona.

pentru o performanta sporita, utilizatorii pot configura o navigație prin Elasticsearch, în loc de MySQL. Acest lucru va ridica o anumită sarcină de lucru din baza de date și, în același timp, va oferi performanțe mai bune.

Optimizare fisiere statice
Magento are o opțiune nativă în care toate fișierele CSS separate sau fișierele JavaScript pot fi condensate într-un singur fișier. Cu toate acestea, pentru proiectele complexe, cu o mulțime de caracteristici personalizate, numărul de resurse JS în plus față de codul JS de bază cerut de Magento va crește, iar utilizarea opțiunii de condensare va afecta negativ performanța de încărcare a paginii. Există diferite moduri de a reduce impactul asupra performanței, dar cel mai eficient mod de optimizare Javascript este de a utiliza bundling. Baler și MageSuite Magepack sunt unele dintre cele mai bune opțiuni de pe piață și le recomandăm pe deplin.

Optimizarea imaginilor
În site-urile de eCommerce apar de la câteva sute până la câteva mii de produse cu imagini, iar dimensiunea și complexitatea lor pot să distrugă performanța magazinului electronic. Magento poate fi îmbunătățit cu extensii specifice care vă permit să reduceți dimensiunea imaginilor convertindu-le în formate de imagine de generație următoare precum WebP.

Validarea codului HTML si CSS
Validarea codului este esențială, deoarece asigură că magazinul dvs. este interpretat în modul dorit de către diverse browsere, motoare de căutare și, cel mai important, de către vizitatori. Prin urmare, vă sugerăm să utilizați instrumente de validare a codului pentru a vă valida codul conform regulilor CSS și pentru a găsi erori.

La OAK3, avem experienta in dezvoltarea de platforme eCommerce pentru magazine online B2B si B2C. Dacă aveți întrebări despre serviciile noastre, vă rugăm să ne contactați sau să ne trimiteți un e-mail la hello@oak3.agency. Suntem aici pentru a vă ajuta, așa că nu ezitați să luați legătura cu noi!

Mergi la site-ul nostru pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim